Ontdek zelfoogstboerderij 't Groente Hart op 25 maart

25.03.2018
In categorie

Ontdek op het infomoment van 't Groente Hart op 25 maart hoe een zelfoogstboerderij werkt. 


Weet jij hoe een zelfoogstboerderij werkt? Weet je wat wij jou allemaal kunnen aanbieden? Een antwoord op deze vragen vind je tijdens het infomoment van 't Groente Hart. 

We starten om 14 uur met een woordje uitleg en korte rondleiding op onze boerderij. Er is ruimte voor al je vragen. Er is ook biosoep te koop vanaf 15 uur aan 4,50 euro. 

Inschrijven mag, maar het is zeker geen verplichting: sigrid@tgroentehart.be

Locatie

't Groente Hart
Vredelaan 26, 1502 Lembeek

Datum/tijdstip

Zondag 25 maart om 15 uur 

Prijs

Gratis

Facebook evenement

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.