Open Velddag van de CSA-boerderijen

16.09.2018

Op 16 september, de Dag van de Landbouw, smijten alle CSA-boerderijen hun 'deuren' open.


Wil je graag eens kennis maken met de boer of boerin achter de schermen? Ontdekken hoe een zelfoogstboerderij werkt? De sfeer opsnuiven? Kom dan langs bij een CSA-boerderij in je buurt! Van 13u - 17u kan je genieten van rondleidingen, proeverijen, workshops, activiteiten voor kinderen... Kom mee genieten van het overvloed en de gezelligheid!

Wat is CSA?
CSA staat voor Community Supported Agriculture. Landbouw gedragen door een gemeenschap. Als je deelneemt aan een boerderij die werkt volgens het CSA-principe, koop je niet gewoon groenten zoals in een klassieke winkel. Je kiest voor CSA omdat je wil weten hoe je voeding wordt geproduceerd, omdat je een hart hebt voor het project en omdat je een plaatselijke boer(in) wil steunen. Omdat je vindt dat hij/zij een vast inkomen verdient. Als deelnemer ben je betrokken bij de werking van het landbouwbedrijf en kies je voor ecologische en biologische landbouw. Door je voorafbetaling heeft de boer(in) een vast inkomen en weet hij/zij hoeveel hij/ zij kan investeren in het bedrijf. Sommigen kiezen enkel voor zelfoogst, anderen enkel voor pakketten en nog anderen voor een combinatie van beiden. Dit concept is ook mogelijk voor zuivel, eieren en vlees. 

Waar? 

Vind alle deelnemende CSA-boerderij in je buurt via het overzicht op www.csa-netwerk.be

Op elke CSA-boerderij kan je terecht voor een hapje en een drankje of een rondleiding op het veld. Hierbij vind je van een aantal van deze deelnemende bedrijven hun bijzonder programma: 

openvelddag-16-sept2-2018-pdf.jpg#asset:100220:centeredColumnHeaderImage

Locatie

Verschillende locaties
,

Datum/tijdstip

Zondag 16 september van 13 tot 17 uur

Prijs

Gratis

Website

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.