Opendeurdag zelfoogsttuin van Hoeve het Blokhuis - 2 juni

02.06.2018

Wees welkom in de biologische zelfoogsttuin van CSA-hoeve het Blokhuis in Herk-de-Stad! 


Kom mee op de rondleiding in de biologische zelfoogsttuin van CSA-hoeve het Blokhuis in Herk-de-Stad. 

In onze biologische fruittuin kan je van mei tot oktober biologische bessen gaan plukken. Oogst zelf verse frambozen en aardbeien! Er is voldoende keuze met 17 soorten fruit. Verderop staan het insectenhotel en de bijenhal voor de honingbijen. Die doen in het voorjaar hun best om ook de planten in de fruittuin te bevruchten. 

Verderop kan je zelf verse groenten, kruiden en snijbloemen gaan oogsten. Op het veld van  2,5 hectare vind je het hele jaar door een 80-tal soorten groenten, waaronder ook prachtige vergeten rassen, en 25 verschillende soorten tuinkruiden. De snijbloemen staan op het veld tussen de groentebedden. Eerst zorgen ze voor stuifmeel en trekken ze bestuivers en natuurlijke plaagbestrijders aan. Later mogen ze jouw huiskamer opfleuren! 

Er zullen elk half uur rondleidingen worden gegeven en u kan genieten van een hapje en een drankje. Breng gerust geïnteresseerde familie en vrienden mee. Welkom in onze tuin van eden!

Locatie

CSA het Blokhuis
Herkkantstraat (tegenover nr 31), 3540 Herk-de-Stad

Datum/tijdstip

Zaterdag 2 juni van 13 tot 17 uur

Prijs

Gratis

Facebook evenement

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.