Openvelddag met rondleiding en lunch bij bioboerderij Humus

03.06.2018

Op bioboerderij Humus telen we quinoa, oerspelt, rogge, gierst... Meer weten over hoe dit allemaal groeit en geteeld wordt? Je bent van harte welkom op een rondleiding. Geniet van onze lunch en blijf gezellig nagenieten op het terras.


Bioboerderij Humus heeft zijn bedrijfsnaam niet zomaar gekozen: een levende bodem met veel humus is de sleutel tot een gezonde en vitale voeding, biodiversiteit en bodemvruchtbaarheid voor de komende generaties en een gezonde en leefbare planeet. De bodem in al zijn aspecten staat dan ook centraal in de rondleidingen.

Om het uur neemt de bioboer je op sleeptouw voor een rondleiding op de boerderij. Je komt er meer te weten over:

  • De teelt van zaden en oude graansoorten: quinoa, oerspelt, sint-jansrogge, gierst en soja.
  • Humus: demo hoe humusrijke compost maken in amper tien weken! Bodem: diagnose en demo bodembewerking met de campagnole
  • Bodem herstellen, hoe doe je dat ? Demo bodembewerking met de campagnole

Verder op het programma: 

  •  Kinderatelier “Van graan tot brood”
  • Hoevewinkel
  • Natuurlijk ademen, hoe doe je dat ? Adematelier olv Gabriella Buirma-Rieu
  • Tuinterras met lunch aan 15 euro: quinoa- of gierstburger met oerspelt, soja en lenteslaatje. De burgers zijn veggieproducten van La vie est belle,Oostkamp Ook divers aanbod van slaatjes en gebak
Inschrijven voor de lunch gewenst via info@bio-compost.be of tel 09 388 73 29 

Locatie


Zaubeekstraat 227, 9870 Zulte

Datum/tijdstip

Zondag 3 juni van 10 tot 18 uur

Prijs

Gratis (rondleidingen); 15 euro (lunch)

Facebook evenement

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.