Openvelddag bij bioboerderij 't Uilenbos

02.06.2018

Op zaterdag 2 juni nodigt bioboerderij 't Uilenbos jou uit voor hun opendeurdag met rondleidingen op het veld en in de serres. 


't Uilenbos is een kleinschalig bio-tuinbouwbedrijf. Reeds 14 jaar worden er groente en kleinfruit geteeld. Die worden rechtstreeks verkocht in de hoevewinkel, via abonnementen en via zelfpluk. De boerderij ligt in een mooie groene omgeving met veel fiets- en wandelmogelijkheden op een boogscheut van het Provinciaal domein Puyenbroeck. 

Op het programma: 

  • Rondleidingen op het veld en in de serres
  • Zelfpluk mogelijk op afspraak 
  • De hoevewinkel is doorlopend open. 
  • In de kantine en op het terrasje kan je terecht voor een drankje, een stukje taart of een ijsje met aardbeien van eigen teelt.  
  • Jong en oud kunnen genieten van speelwei, petanquebaan en volksspelen. 
  • Fietstocht vanuit fietsknooppunt 80 van het fietsnetwerk Vlaanderen 

Locatie

't Uilenbos
Eksaardsedam 42, 9180 Moerbeke-Waas

Datum/tijdstip

Zaterdag 2 juni van 10 tot 18 uur. 

Prijs

Gratis

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.