Openvelddag en bloemenpluk bij CSA Loof & Bezen in Wommelgem

20.09.2020

Tijdens deze openvelddag van CSA-boerderij Loof & Bezen kan je biobloemen komen plukken en om 14 of 16 uur een gratis rondleiding volgen op de boerderij


Voor je op de fiets springt, leggen we nog graag uit waar CSA voor staat! De woorden achter de beginletters zijn Community Supported Agriculture. Dat betekent zoveel als landbouw die door de gemeenschap zelf wordt ondersteund. Het basisprincipe? Als consument deel je in de oogst, maar ook in de kosten. In het begin van het seizoen koop je een oogstaandeel. Daarmee heb je recht op een deel van de opbrengsten van het bedrijf, goed voor eigen gebruik. Zo sta je als consument zelf mee in voor de risico’s, maar deel je ook in de eer van een goede oogst. En je hebt rechtstreeks toegang tot eersteklasproducten van eigen kweek.

Locatie

CSA Loof en Bezen
Fortbaan ten noorden van nr. 116, 2160 Wommelgem

Datum/tijdstip

20 september van 14 tot 17 uur

Prijs

gratis

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.