Openvelddagen Vitale Rassen bij Akelei in Schriek

23.06.2024
In categorie

Vitale Rassen opent de deuren en verwelkomt jullie tijdens hun openvelddagen voor allerlei leuks op twee vermeerderingslocaties. Onder meer rondleidingen doorheen de groente- en bloemenvelden, zaadverwerkingsruimtes, een zaden- & plantenverkoop en zadenbabbel staan op het programma.


Zondag 23 juni 2024 bij Vitale Rassen & Akelei:

Rondleidingen over de vermeerderingsvelden van groentezaden, langs zaadschoningsruimte en bewaarruimte door oprichtster en boeren-vermeerderaar Greet.
• Zadenbabbel over de uitdagingen van zaadvermeerdering vandaag en in de toekomst met Lien Vrijders.
• Doorlopend drankjes aan de bar
• Zadenverkoop met korting
• Schoon je eigen zaden met onze zeven

Locatie

Akelei
Haachtsebaan 2, 2223 Schriek

Datum/tijdstip

Zondag 23 juni 2024 - 14u tot 18u 

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.