“Pluk de dag” op De Grenshoeve

27.05.2018

Laat je welkom heten en inspireren op De Grenshoeve, een biologische plukboerderij van groenten en eetbare bloemen en kruiden.


Geniet van een royale hoevebrunch met een assortiment groenten vers vanuit de pluktuin aangevuld met fijne vleeswaren en een kaasassortiment. Daarna volgt een rondleiding in de pluktuin. Kom en beleef de korte keten, bio landbouw van heel dicht bij! 

Schrijf je tijdig in want het aantal plaatsen is beperkt! Contaceer An Van Wijmelbeke telefonisch via het nummer 0472 30 60 76 of per e-mail de.grenshoeve@telenet.be

De hoevebrunch start om 12.30u tot 13.45u. De rondleiding start om 14.00u tot 15.00u.

Deze activiteit wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Korte Keten. Die gaat door van 26 mei tot 3 juni. 

Locatie

De Grenshoeve
Beerbosstraat 1, 8510 Kortrijk

Datum/tijdstip

Zondag 27 mei van 12.30 tot 15 uur

Prijs

Volwassen: 22€ pp - Kinderen jonger dan 9 jaar: 15€ pp

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.