Proevertjesmarkt bij de Wilde Wei - 21 oktober

21.10.2018

De wilde wei opent haar poorten voor een lokale proevertjesmarkt. 


Bioboerderij De wilde wei is ondertussen al een jaar bio-gecertificeerd. Dat vieren zij met een heuse proevertjesmarkt! Vanaf oktober openen zij iedere zondag ook een pop-up café met bijhorende winkel. 

Op de proevertjesmarkt kan je kennismaken met de eigen producten gaande van biologische appelen, peren en noten, appelcider-azijnen, siropen, sapjes confituren en mengelingen daarvan namelijk azijnsiropen en balsem. Biologische producenten uit de buurt zullen er ook aanwezig zijn als standhouder. 

Bij aankomst krijgt iedere bezoeker een degustief/aperitief aangeboden. 

Locatie

De Wilde Wei
Motstraat 48, 3570 Alken

Datum/tijdstip

Zondag 21 en 28 oktober van 12 tot 19 uur

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.