Veelzijdig koken met Belgische bioquinoa en gierst!

09.03.2018
In categorie

Ontdek tijdens deze workshop op bioboerderij Humus hoe je kan koken met lokale granen.


Alle gezonde voeding begint bij een gezonde bodem met veel humus.  Zo wordt ons voedsel terug een levensmiddel. Op bioboerderij Humus telen wij gierst, quinoa, oerspelt en rogge. In samenwerking met biologisch veggieproducent La Vie est Belle en de Avalonhoeve organiseren we workshops over hoe je kan koken met onze lokale granen. Je kunt er eigenlijk van alles mee doen: van muesli, brood tot soep, slaatjes, burgers, risotto en zelfs taart en nagerecht.

De deelnameprijs is inclusief de kookles en een aansluitend buffet. 

Er wordt eveneens een workshop georganiseerd op donderdag 8 maart van 19 tot 22 uur. 

Uw deelname is geldig door u in te schrijven bij Bénédicte Versele / benedicteversele@hotmail.com of tel 09/388 73 29

Locatie

Bioboerderij Humus
Waalbeekstraat 83 (einde doodlopende straat), 9870 Zulte

Datum/tijdstip

Vrijdag 9 maart van 19.00 tot 22.00 u

Prijs

30 euro (kookles met aansluitend buffet)

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.