Vormingsweekend Landbouwbrigades

17 - 19.09.2021

Van vrijdagavond 17 september tot zondagavond 19 september organiseren Wervel, Fian en Solidagro het allereerste vormingsweekend van de Landbouwbrigades.


We kamperen op de bioboerderij ’t Uilenbos in Moerbeke-Waas.

Tijdens het eerste weekend leren we elkaar kennen en geven we de toekomst van de Landbouwbrigades mee vorm.

Via inhoudelijke workshops leren en discussiëren we over thema’s zoals agro-ecologie en voedselsoevereiniteit. We krijgen een rondleiding op de boerderij en kunnen vragen stellen over de biologische boerenpraktijk aan onze gastheer, Mich Crols. Daarnaast plannen we ook één of meerdere workshops rond actievoeren.

Het volledige programma volgt nog, inschrijven verplicht via onderstaande link: 

Locatie

Bioboerderij ’t Uilenbos
Eksaardsedam 42, 9180 Moerbeke

Datum/tijdstip

Vrijdagavond 17 september tot zondagavond 19 september

Prijs

gratis

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.