Wat smaakt goed bij wat? Workshop winepairing & foodpairing

26.10.2017

Welke factoren beïnvloeden onze smaak en vooral hoe versterken verschillende smaken elkaar? Erg belangrijk om weten als je die lekkere wijn optimaal wil laten uitkomen bij dat heerlijke zelfbereide gerecht.


Waarom drinken we biologische wijn? Omdat het gezonder is, én omwille van de smaak!

In deze workshop gaan we met een expert van Fairwine dieper in op de principes van de smaakervaring: welke factoren beïnvloeden onze smaak en vooral hoe versterken verschillende smaken elkaar of doen ze elkaar net teniet? Erg belangrijk om weten als je die lekkere wijn optimaal wil laten uitkomen bij dat heerlijke zelfbereide gerecht. En vice versa.

Naast de theorie gaan we ook aan den lijve wat oefeningen doen! We vergelijken de smaakervaring van verschillende combinaties biowijnen en uiteenlopende ingrediënten.

De prijs voor de workshop is 10 euro (ter plaatse betalen).

Reserveer je plekje voor deze workshop via een mailtje met je gegevens naar b.b.bio@skynet.be, via telefoon naar 03 464 26 47 of aan de kassa van onze winkel!

* * *

Bioboer Busschots is gecertificeerd voor bio en Biogarantie.


Locatie

Bioboer Busschots
Mechelbaan 133, 2500 Koningshooikt

Datum/tijdstip

Donderdag 26 oktober, 19u30-22u

Prijs

10 euro
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.