Week van de Fair Trade

03 - 13.10.2018
In categorie

Iets minder dan de helft van de Belgen voelt zich aangesproken door eerlijke handel. Week van de Fair Trade wil de betrokkenheid en het engagement verhogen. Tien dagen lang doen ze een warme oproep in de winkels, scholen ... in je buurt om te kiezen voor eerlijke handel. 


Een greep uit de activiteiten: 

  • In Gent kunnen inwoners en toeristen genieten van een Fair Trade - menu bij hun favoriete restaurant. 
  • In Kortrijk wordt het verhaal achter de producenten in het Zuiden geprojecteerd op verschillende gebouwen in de stad. 
  • In Brussel organiseert WFTO-Europe een avonddebat voor studenten rond leefbaar inkomen, een complex thema waar ook de rol van fair trade concreet wordt gemaakt. 
  • ...

Locatie

Verschillende activiteiten over heel Vlaanderen
,

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.