Week van de Smaak: ​Bio proeven bij Akelei

18.11.2017

We zetten graag ons bio-dynamisch tuinbouwbedrijf met winkel extra in de kijker met een rondleiding én een sprokkeltocht door de velden. Met de oogst ga je dan aan de slag om zelf hapjes te maken. Lekker!


Op zaterdag 18 november doet Akelei graag mee met de Week van de Smaak. We hebben dan 2 activiteiten in petto:

  • Maak kennis met Akelei: je krijgt een leuke rondleiding over ’t veld en aansluitend meer uitleg waarom we voor de eigen zaadteelt kiezen.
  • Sprokkeltocht over de velden: deze activiteit loopt gelijktijdig maar is meer voor de actievelingen, voor jong én oud. Je gaat op pad door de velden en je mag oogsten wat nog te plukken en te rapen valt. Met de oogst ga je dan aan de slag om hapjes te maken. Die worden aan het eind van namiddag aan de hele groep aangeboden, samen met een drankje.

We starten met alles om 14u, eindigen rond 16.30u

Prijs: € 5,00 -- reserveer je plekje via 0488 25.54.50 of via akelei.jd@skynet.be.

Locatie

Biodynamische boerderij Akelei
Haachtsebaan 2, 2223 Schriek

Datum/tijdstip

Zaterdag 18 november van 14u - 16.30u

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.