Wijn proeft, kaas smaakt - ontdek de rijke smaken van bio

20.10.2017

Kom alles te weten over hoe je welke wijn aan welke kaas paart. Kris Leenaerts van a taste affair geeft gepassioneerd uitleg over 7 wijnen & bubbel (bio of natuur), gekoppeld aan een lekkere biokaas. Het wordt dus luisteren, ruiken, proeven, smaken!


Wijn- en kaasliefhebbers zijn van harte welkom op vrijdag 20 oktober 2017 in zaal Het Takketiele Huis voor een heerlijke bioproeverij.

Gelieve je plaatsje te reserveren voor woensdag 18 oktober door een mail met je gegevens te sturen naar tlangleven@telenet.be. Je reservering is definitief na betaling van 20 € per persoon op rekeningnummer BE 69 7370 1545 5678 van t lang leven met vermelding van ‘Kaas en wijn + namen deelnemers’.

Organisator 't lang leven is gecertificeerd voor bio.

Locatie

Zaal Het Takketiele Huis
Rechtstraat 26, 9080 Zaffelare - Lochristi

Datum/tijdstip

vrijdag 20 oktober 19u30 - tot 22u

Prijs

20 euro

Website

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.