Wijnkelderbezoek met proeverij
Hoe wordt biowijn in eigen land gemaakt? We maken je wegwijs in het proces van de 'vinificatie' of wijnbereiding en bieden je graag een aantal proevertjes van onze biowijnen aan.
Op zaterdagen 21 en 28 oktober ben je van harte welkom in de wijnkelder onder onze woning in Tienen. Met plezier doen we uit de doeken hoe onze biowijnen tot stand komen. Momenteel hebben we een 5-tal wijnen in ons aanbod.
De namen van onze wijnen klinken je misschien wat vreemd in de oren: Muscaris, Souvignier Gris, Johanniter, Regent of Reberger. Wij hebben ons dan ook toegelegd op nieuw ontwikkelde rassen van diverse Duitse wijnbouwinstituten. Je moet weten dat de teelt van traditionele soorten in de biologische wijnbouw behoorlijk moeilijk is. In de gangbare wijnbouw worden dan ook talrijke herbi, fungi en pesticiden ingezet. Onze biowijnen worden echter gemaakt volgens de EU biowijnverordening en met hulpmiddelen die bio-gecertificeerd moeten zijn, net zoals de teelt van de druiven in de wijngaard.
Wij vinden dat je dat verschil ook effectief proeft. Doe zelf de test!
* * *
Hageling is gecertificeerd als bioboer en -verwerker
Locatie
Hageling wijnbouwVianderdal 23, 3300 Tienen
Datum/tijdstip
Zaterdag 21 oktober en zaterdag 28 oktober, van 10u tot 12u en van 14u tot 18u