Wijnkelderbezoek met proeverij

21 - 28.10.2017

Hoe wordt biowijn in eigen land gemaakt? We maken je wegwijs in het proces van de 'vinificatie' of wijnbereiding en bieden je graag een aantal proevertjes van onze biowijnen aan.


Op zaterdagen 21 en 28 oktober ben je van harte welkom in de wijnkelder onder onze woning in Tienen. Met plezier doen we uit de doeken hoe onze biowijnen tot stand komen. Momenteel hebben we een 5-tal wijnen in ons aanbod.

De namen van onze wijnen klinken je misschien wat vreemd in de oren: Muscaris, Souvignier Gris, Johanniter, Regent of Reberger. Wij hebben ons dan ook toegelegd op nieuw ontwikkelde rassen van diverse Duitse wijnbouwinstituten. Je moet weten dat de teelt van traditionele soorten in de biologische wijnbouw behoorlijk moeilijk is. In de gangbare wijnbouw worden dan ook talrijke herbi, fungi en pesticiden ingezet. Onze biowijnen worden echter gemaakt volgens de EU biowijnverordening en met hulpmiddelen die bio-gecertificeerd moeten zijn, net zoals de teelt van de druiven in de wijngaard.

Wij vinden dat je dat verschil ook effectief proeft. Doe zelf de test!

* * *

Hageling is gecertificeerd als bioboer en -verwerker

Locatie

Hageling wijnbouw
Vianderdal 23, 3300 Tienen

Datum/tijdstip

Zaterdag 21 oktober en zaterdag 28 oktober, van 10u tot 12u en van 14u tot 18u

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.