Workshop brood bakken - 28 oktober

28.10.2018
In categorie

Leer de basis van brood bakken en zelfgemalen meel!


Deze basis-workshop "brood bakken" is voor iedereen toegankelijk. Je leert er de Tips & Tricks over hoe je een perfect deeg maakt, het rijzen, het vormen en het bakken van een heerlijk bloem-broodje, een luxe-vlecht en een Ciabatta brood gebakken in de houtoven. 

Wat mag je verwachten?

  • Een aperitief of iets fris samen met enkele lekkere hapjes bij aanvang.
  • Een workshop zegt het zelf! Je maakt je eigen producten en neemt deze op het einde van de workshop mee naar huis.
  • Professionele begeleiding.
  • Een recepten/notitie boekje die je kan meenemen op het einde van de workshop.
  • Drankjes , koffie tijdens de workshop.

Wat breng je zelf mee?

  • een keukenhanddoek
  • een balpen
  • een schort (heel belangrijk!)
  • een draagtas om je vers gebakken broodjes mee te nemen naar huis!

Locatie

Bakhuis Mill & Mix
Hendrik Baekelandlaan 12, 8211 Aartrijke (Zedelgem)

Datum/tijdstip

Zondag 28 oktober om 19.30 uur

Prijs

65 euro

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.