Workshop wildboeket en theetijd bij BLOMMM in Gent

22.06.2024

Vier samen met BLOMMM de weelde van de zomer. Dompel je onder in hun gezellige workshopruimte en laat je inspireren door alle kleurrijke verse bloemen en de héérlijkste hapjes en drankjes.


  • Leer je eigen boeket samenstellen met een prachtige selectie bloemen uit de Blommm-tuin. 
  • Ontdek de beste ingrediënten en leer welke bloemen hiervoor geschikt zijn en op welk moment je ze best oogst.
  • Kies jouw kleurenpallet en kom tot de juiste balans in jouw creatie.
  • Put inspiratie uit het verhaal van lokale seizoensbloemen.
  • Ga naar huis met je eigen creatie en ontvang tips om lang na te genieten van al deze bloemenmagie.

Theetijd

Tijdens deze workshop kan je proeven van onze heerlijke bloemen- en kruidenthee’s, vers uit de tuin.
Ook de zoete hapjes knipogen bloemen 😉

Blommm-atelier
Neem plaats in ons atelier en geniet met een theetje in je ene hand en prachtige bloemen in de andere!

Locatie

BLOMMM
Krommewal 1, 9000 Gent

Datum/tijdstip

zaterdag 22 juni 2024 - 14:00 - 16:00

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.