Bio lijkt beter bestand tegen droogte

25.10.2012
Vs Geteisterd Door Zwaarste Droogte In 56 Jaar
In categorie

De recente droogte in de Verenigde Staten heeft veel gewassen beschadigd en de voedselprijzen aanzienlijk opgedreven. Maar de biologische telers lijken beter met de droogte om te kunnen gaan dankzij de alternatieve teeltmethoden.


Molly Breslin uit de staat Illinois teelt biologische graan, maïs en exotische bonen. Ze doet dit uit ideologie, geeft ze aan in het filmpje. "Ik teel ook biologisch om de wereld te redden, boon voor boon."

Volgens Molly is het deze zomer zeer gunstig geweest dat de biologische bodemmanagementmethoden ervoor zorgen dat de bodem langer vocht vasthoudt. Hierdoor hadden de gewassen volgens haar minder last van de droogte dan de gewassen van de conventionele telers.

Ze heeft ook een duidelijke mening over de vraag of biologische landbouw de wereld kan voeden: "Veel mensen zeggen dat biologische landbouw de wereld niet kan voeden. Mijn reactie is daarop dat wanneer we evenveel budget vrijmaken voor onderzoek naar biologische landbouw als voor onderzoek naar conventionele landbouwmethoden, het volgens mij een heel ander verhaal zou zijn."


Bron: Biojournaal.nl

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.