Bioboerderij wint prijs voor beste website

17.12.2015
Bio Mijn Natuur - PurFruit © Kjell Gryspeert - PurFruit
In categorie

Op de landbouwbeurs Agribex werden vorige week voor het eerst de Farm Web Awards uitgedeeld. Die awards gaan naar de boerderijen met de beste website en Facebook-pagina. Drie bioboeren vielen in de prijzen.


Bioboerderij Purfruit uit West-Vlaanderen won de prijs voor beste website in de categorie Best Farm Website Vlaanderen. Bioboerderij De Kollebloem haalde in dezelfde categorie de tweede plaats. Bovendien haalde PurFruit ook de vierde plaats in de prijs voor beste Facebook-pagina.

De eigenaars van Purfruit telen een zelfpluktuin en ze maken fruitbereidingen. Ze werden pas de ochtend van de uitreiking verwittigd, maar konden toch aanwezig zijn bij de uitreiking, vertellen ze enthousiast op hun Facebook-pagina.

Aan Waalse kant was er ook een winnaar uit de biosector: Ferme Bastin kaapte de hoofdprijs weg in de categorie Beste Farm Webshop in België.

'Consumenten willen het verhaal kennen achter het product, een goede website en Facebook-pagina helpen daarbij'

Bioboeren vinden het vaak heel belangrijk om in nauw contact te staan met hun klanten. Veel consumenten willen namelijk het verhaal kennen achter het product, ze willen lokale boeren steunen en rechtstreeks bij hen boodschappen doen. Een heldere en aantrekkelijke website en een goed draaiende Facebook-pagina helpen veel om dit contact rechtstreeks en persoonlijk te maken.

De trofeeën werden uitgereikt door de voorzitter van de Brussels Livestock Show, Jean Devillers, en de Minister voor Digitale Agenda, Alexander De Croo.

12188205 530958500399244 3815310208093677092 O
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.