Newcastle University: van bio word je slanker en leef je langer

23.06.2011
24 3 1

Overschakelen naar biovoeding zou je leven kunnen verlengen en je gezonder en slanker kunnen houden, zeggen wetenschappers.


Fruit en groenten waar geen kunstmatige meststoffen voor gebruikt zijn, bevatten beduidend meer basisvoedingstoffen, zoals vitamine C.

De studie suggereert ook dat biologische voeding een belangrijke factor is voor een betere algemene gezondheid. Biovoeding bevat namelijk meer stoffen die het lichaam aanzetten om vet te verbranden.

De conclusie van deze wetenschappelijke studie weerlegt het standpunt van het Britse Voedselagentschap, die reeds lange tijd beweert dat biovoeding niet gezonder is dan gangbare voeding.


Bron: The Daily Mail (UK)

Bekijk hier het hele artikel (Engelstalig)

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.