Rapport ziet bio als leidraad voor gezonde voeding

09.11.2012
Afbeelding 1 0

Bio is een goede leidraad voor gezonde voeding. Zo stelt een recent klinisch rapport van het Amerikaans Instituut voor Kindergeneeskunde.


Ouders zijn vaak in de war door tegenstrijdige marketingboodschappen over gezonde voedingkeuzes voor hun kinderen. De onderzoekers vinden biovoeding een juiste keuze.

De voordelen van biovoeding volgens het rapport op een rijtje:

- Lagere blootstelling aan pesticiden waarvan bekend is dat ze ziekte veroorzaken
- Lagere blootstelling aan resistente bacteriën
- Hogere heilzame voedingsstoffen zoals vitamine C, fenolen en fosfor
- Lagere niveaus van schadelijke stoffen, zoals nitraten
- Lagere blootstelling aan pesticiden voor landbouwers
- Lagere totale milieu-impact dan de gangbare landbouw

De onderzoekers benadrukken dat er behoefte is aan bijkomende studies. We moeten beter zicht krijgen op het lange termijn effect op onze gezondheid van pesticidenresidu’s in gangbare voeding.

Het volledige rapport verscheen online in de Pediatrics Journal van oktober.


Bron: Organic Market

Nieuwsfoto: KVL/ Creative Nature

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.