Verras je geliefde voor een Valentijn!

09.02.2023
Rs18380 15 © Astrid Agemans
Bij Lent in Ichtegem pluk je je eigen biologische boeket.
In categorie

Valentijnsdag is een mooie dag om stil te staan bij alles wat je liefhebt. Wil je je partner, familie of vriend verrassen met een bos bloemen of lekkere bonbons? Met deze cadeautips draag je niet alleen een warm hart toe aan je medemens, maar ook aan de natuur! 


Rs18394 29 © Astrid Agemans

In de bloemetjes zetten

Voor streek- en seizoensgebonden biologische bloemen zal je geliefde nog eventjes geduld moeten oefenen, ze worden vaak pas geoogst vanaf april. Geef je grote liefde in afwachting op de lente een bloemen-abonnement of een bloemencadeaubon. Zij/hij kan vanaf dan zelf een mooi biologisch boeket bestellen, en wordt je partner elke week weer opnieuw verrast met bloemenprachtOf maak er een uitje van en plan een bezoek aan een biologische zelfpluktuin. Zo kan je vlam wanneer het seizoen is aangebroken zelf (h)eerlijke boeketten plukken! Met zorg voor de natuur geteeld en recht van het veld jouw vaas in!  

Je vindt biologische bloementelers en hun afhaalpuntenCSA-boerderijen met plukweiden en biologische floristen in jouw buurt in de Biopunten.

Rs13439 Belvas C Lisa Develtere 9299 Lpr © Lisa Develtere

Liefde gaat door de maag

Iedereen smelt voor een stukje bio-chocolade. De biologische cacaoteelt maakt geen gebruik van chemische pesticiden en kunstmest. Vaak is biologische chocolade ook fair-trade gecertificeerd. Puur van smaak en dus eerlijk betaald.  

Voor het meest gevarieerde bio-aanbod kan je terecht bij gespecialiseerde biowinkels en in de biologische supermarkt. Biochoc, De Schutter, Bouchard, BelvasChocolates From HeavenNewtree,… allemaal bieden ze heerlijke pralines, repen of chocolade hartenEen meerwaarde? Wie op zoek is naar lactose-en glutenvrije chocolade vindt in het bio-aanbod zeker zijn gading. Check de Biopunten voor een verkooppunt in je buurt.  

Rs13625 Kvl 20140422 0014 © Kobe Van Looveren

Zeg het met .. een stukje biogrond!

Op Valentijnsdag 2020 schonk Geneviève 8 hectare aan stichting De Landgenoten! Zo verzekerde ze de biologische toekomst van haar grond. Op de gronden in Ichtegem telen bioboeren Ruth en Renaat biologische bloemen (Lent) en voedergewassen voor geitjes (Geitenboerderij 't Reigershof)Bekijk de video.

Romantisch klinkt het misschien niet, een stukje landbouwgrond. Maar met een gift aan de Landgenoten investeer je in je gezondheid, je lokale gemeenschap en het milieu. Daar gaat toch ieder hartje sneller van kloppen!

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.