Crumble met mandarijntjes, amandelen en kaneel
Heerlijke crumble met fruit en appelsap om de dag mee te beginnen.


Fruitsap en fruitstroop
Biologisch geteeld fruit wordt verwerkt tot sap, stroop en confituur. En tot vele lekkernijen zoals roomijs, sorbet, yoghurt, vruchtengebak, koeken… De fruitige smaken in bio zijn steeds afkomstig van echt fruit. En het zoete? Dat komt van de suikers aanwezig in het fruit of van toegevoegde natuurlijke zoetmakers als rietsuiker, rijststroop of diksap. Kunstmatige aroma’s en synthetische zoetstoffen zijn niet toegelaten in bio.
Met een enorme variatie aan smaken zijn de pure biosappen absoluut het ontdekken waard. In Vlaanderen wordt bovendien nog veel sap lokaal geperst met streekeigen fruit.
4 pers.
Ingrediënten
- 200 g mandarijntjes, gepeld
- 50 g gedroogde vijgen, in stukken gesneden
- 50 g rozijntjes
- 300 ml appelsap
- 2 tl kaneel
- voor de crumble
- 250 g volkorenbloem
- 90 g hoeveboter
- 120 g basterdsuiker
- 25 g amandelschilfers
Bereiding
- Doe de gedroogde vruchten in een kom, schenk er het appelsap over en laat een nachtje weken. Verwijder de witte velletjes van de mandarijntjes en snijd de partjes nog eens in twee.
- Meng de mandarijntjes met de uitgelekte, gedroogde vruchten en kaneel en schep alles in een beboterde ovenschotel.
- Kneed de boter onder de bloem en de suiker tot je dikke kruimels hebt.
- Verdeel dit kruimelmengsel over de vruchten en strooi er de amandelschilfers over.
- Bak in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 15 à 20 min. tot de kruimellaag goudbruin kleurt.
- Lekker met een bolletje ijs, een schepje mascarpone of half geslagen room.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'

Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.