Ovenschotel met tijm en rozemarijn
Een fijn ovenschotel met tijm en rozemarijn, gevuld met lekkere groenten.


Groenten
Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!
4 pers.
Ingrediënten
- 1 grote winterwortel
- 2 raapjes
- 4 aardappelen
- ¼ (een vierde) knolselder
- 12 sjalotten
- 1 pastinaak
- 1 takje tijm, of 1 kl gedroogd
- 1 takje rozemarijn, of 1 kl gedroogd
- 3 el olijfolie
- 2 el honing
- peper en zout
Bereiding
- Maak de groenten schoon en snijd ze in even grote hapklare stukken.
- Doe alle groenten samen in een ovenschotel en schep er olijfolie en honing onder.
- Breng op smaak met tijm, rozemarijn, peper en zout.
- Bak de groenten goudbruin in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 45 à 60 min.
- Werk af met wat grof zout.
- Lekker met een stukje gebakken vis of vlees of gewoon met een slaatje.
- Natuurlijk kan je volop variëren met andere groenten.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'

Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.
♥