Disclaimer


Gebruiksvoorwaarden

  • BioForum Vlaanderen vzw kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade ten gevolge van onjuiste, onvolledige of gedateerde informatie op deze website, in de maandelijkse nieuwsbrief en de facebookpagina 'Lekker Bio'
  • Deze website en alle bijhorende kanalen werden met de grootste zorg samengesteld. Niets van de inhoud mag overgenomen worden zonder bronvermelding. Wil je informatie of beeldmateriaal overnemen in welke publicatie of onder welke vorm dan ook? Neem dan eerst contact op met BioForum voor goedkeuring van het gebruik.
  • Bij miskenning van de intellectuele eigendomsrechten verbind je je ertoe BioForum Vlaanderen of derden zoals een fotograaf te vergoeden. Je verbindt je er ook toe vorderingen als gevolg van een inbreuk hierop, op jou te nemen.
  • Heb je bemerkingen bij de inhoud van deze site, neem dan contact op met info@bioforumvl.be.

Privacyverklaring

  • BioForum Vlaanderen verzamelt persoonlijke e-mailadressen voor het verzenden van haar maandelijkse nieuwsbrief. BioForum Vlaanderen engageert zich om alle e-mailadressen vertrouwelijk te behandelen en enkel te gebruiken voor het verzenden van de genoemde nieuwsbrief. Wij geven geen e-mailadressen door aan derden. 
  • Iedereen kan zijn of haar abonnement op onze nieuwsbrief makkelijk opzeggen door te klikken op 'uitschrijven' onderaan de nieuwsbrief. Of je kan een e-mailbericht sturen naar info@bioforumvl.be - gelieve dan te vermelden 'uitschrijven nieuwsbrief consument'.

Start www.biomijnnatuur.be: mei 2011. Laatste vernieuwing: april 2016

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.