Publicaties

Schermafbeelding 2016 04 14 Om 15 03 00 © KVL Creative Nature op bioboerderij De Kollebloem

Hier vind je publicaties over bio die je online kan lezen. Het drukwerk kan je ook per post bestellen, geef het zeker ook door wanneer je klaar bent met lezen. Voor het binnenland rekenen we geen verzendkost aan, voor het buitenland wel. Reken op maximum twee weken. Veel leesplezier!


5 redenen om bio te kiezen

Dit handig en mooi vouwfoldertje vertelt je zonder veel leeswerk over bio. Je leert wat bio betekent en je ontdekt de meerwaarde van bio voor verschillende producten. Met illustraties en productfoto's. Hieronder vind je de digitale versie van dit vouwfoldertje, zonder vouwlijnen dus en in kleinere stukken gebracht op aparte pagina's.

A6 vouwfoldertje
gratis
download pdf

Het echte werk

Boeren vertellen zelf hoe agro-ecologische landbouw werkt

Agro-ecologie, het is een tongbreker maar het bestaat echt! Agro-ecologie betekent dat we voedsel produceren op een manier die echt duurzaam is. Lokaal, met de natuur en de kringloop mee. Dit boekje doet je kennismaken met zeven Vlaamse boeren, twee boeren uit het Zuiden, een Nederlandse professor en een ecotuinier, die elk op hun eigen manier agro-ecologie omarmen.

En wat blijkt? Agro-ecologie rendeert beter, dieren en milieu varen er wel bij en de boer is erg tevreden over zijn of haar job. Steeds meer consumenten, boeren en overheden gaan op zoek naar duurzame landbouw. Agro-ecologie wijst een constructieve richting aan, want het houdt rekening met zowel ecologie, economie, sociale realiteit en weerbaarheid. Boeiend en inspirerend voor al wie verlangt naar duurzame landbouw en voeding.

A4 brochure
gratis

download pdf

Receptkaarten

Elk seizoen brengt een rijkdom voor de biologische keuken. Deze receptkaarten met leuke weetjes over bio vind je in de biowinkel.

Amerikaans formaat staand
gratis
download pdf

Publicatie van derden: infografieken over bio

Schermafbeelding-2016-07-08-om-15.36.17.png#asset:33766:url

Bron: Europese Commissie

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.