Contact

Bmn Logo Tagline L Wit

Bio Mijn Natuur is de publiekswebsite van BioForum Vlaanderen vzw, de sectororganisatie van de biologische landbouw en voeding in Vlaanderen. Meer info op http://biomijnnatuur.be/over/over-bioforum.


BioForum Vlaanderen vzw

info@bioforumvl.be
+32 (0)3 286 92 78

Bedrijventerrein PAKT
Regine Beerplein 1, bus E305
2018 Antwerpen 

  • Heb je een vraag over bio? Wellicht vind je het antwoord snel bij vragen over bio.
  • Ben je journalist of persmedewerker, welkom op de perspagina.
  • Ben je ondernemer en wil je met bio aan de slag, ga naar ons infopunt voor ondernemers.
  • Wil je jezelf uitschrijven uit de consumentennieuwsbrief? Stuur dan
    een berichtje naar info@bioforumvl.be met als boodschap 'uitschrijven nieuwsbrief consument'.


BioForum_Logo_nieuw_Finaal_web.jpg#asset:10972:url


Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.