Steun Bio

Bio mijn natuur biologisch bijen © KVL Creative Nature bij bioboerderij Lombarts Calville

BioForum Vlaanderen vzw wil bio dichtbij de consument brengen, en ondersteunt de biobedrijven zodat ze bio toegankelijker kunnen maken. Daarvoor kunnen we alle hulp gebruiken. Ook jij kan ons helpen met een financiële bijdrage en door je engagement voor bio te delen.


Ben je fan van bio en zou je graag willen dat er nog meer bio wordt geproduceerd en verkocht? Daar heb je goede redenen voor! Bio is gezond genieten, lekker puur, goed voor het milieu, vriendelijk voor dieren en 100% toekomst. Ontdek meer over onze missie en waarden. 

Doe een gift

Om de ontwikkeling van biologische landbouw en voeding te ondersteunen, krijgen wij financiële steun van de Vlaamse overheid. Sinds begin 2019 ontvangt BioForum geen overheidssteun meer voor het informeren van de consument. Toch vinden wij het belangrijk om jou te informeren! Wil jij ook graag van ons blijven horen? 

Dan kan je Bio Mijn Natuur helpen door ons een financieel duwtje in de rug te geven. Schrijf in de vermelding 'Mijn steun voor bio'.

Rekeningnummer: BE30 5230 8012 5311 (BIC TRIOBEBB)

Koop bio

De beste manier om een duurzaam systeem te doen groeien, is door regelmatig en aan een eerlijke prijs biologische producten te kopen.

Informeer anderen

Ben je student of leerkracht, dan heb je misschien interesse om rond bio te werken. Of je organiseert een workshop of proeverij met bio en je wil dat graag communicatief ondersteunen? Kijk eens bij de publicaties.

Heb je een account op Facebook, Twitter of Pinterest, deel dan je enthousiasme over bio! Je bent de eerste om het te weten als je onze Facebook-pagina Lekker bio leuk vindt.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.