Steun bio

Bio mijn natuur biologisch bijen © KVL Creative Nature bij bioboerderij Lombarts Calville

BioForum Vlaanderen vzw heeft een missie en daar kan jij goed bij helpen!


Ben je fan van bio en zou je graag willen dat er nog meer bio wordt geproduceerd en verkocht? Daar heb je goede redenen voor! Bio is gezond genieten, lekker puur, goed voor het milieu, vriendelijk voor dieren en 100% toekomst.

Er zijn veel bedrijven die er goed in slagen om biologisch te produceren, te verwerken en te verkopen. Dat is goed nieuws, al helemaal wanneer het gebeurt in een sterke, lokale keten en met een eerlijke prijs.

BioForum Vlaanderen vzw probeert met het infopunt Bio Mijn Natuur bio dichterbij de Vlaamse consument te brengen. Zo kan jij ook ontdekken hoe bio echt in elkaar steekt en wat de concrete meerwaarden zijn.

Steun vanuit je winkelmandje

De beste manier om een duurzaam systeem te doen groeien, is door regelmatig en aan een eerlijke prijs biologische producten te kopen.

Aandacht voor bio

Ben je student of leerkracht, dan heb je misschien interesse om rond bio te werken. Of je organiseert een workshop of proeverij met bio en je wil dat graag communicatief ondersteunen? Kijk eens bij de publicaties.

Heb je een account op Facebook, Twitter of Pinterest, deel dan je enthousiasme over bio! Je bent de eerste om het te weten als je onze Facebook-pagina Lekker bio leuk vindt.

Steun met overschrijving

Om de ontwikkeling van biologische landbouw en voeding te ondersteunen, krijgen wij financiële steun van de Vlaamse overheid. Deze subsidie is echter niet voldoende om onze plannen helemaal waar te maken.

Je kan een duwtje in de rug geven door een steunbedrag over te schrijven. Schrijf in de vermelding 'Mijn steun voor bio'.

Rekeningnummer: BE30 5230 8012 5311 (BIC TRIOBEBB)

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.