'A Tomato Tragedy' - film & food in Antwerpen

22.02.2024
In categorie

Op donderdag 22/02 vertoont Grondstof (Rico, Grof & The Food Hub) 'a Tomato Tragedy' in Het Bos met na de film, eten en een nagesprek met de regisseur Kiriko Mechanicus, Esther Hoedemakers van The Food Hub en een Belgische tomatenboer.Grondstof is een driemaandelijks film- en discussieprogramma ism RICO, Grof en The Food Hub over kleine wezens en grote verbanden binnen onze voedselketen. We brengen boeren, beesten en buitenlui in beeld en gaan met hen in gesprek over de toekomst van onze landbouw.

A TOMATO TRAGEDY (2023) – Kiriko Mechanicus


Onze bliktomaten worden geplukt door arbeidsmigranten die naar Zuid-Italië zijn gekomen om hun Europese droom te verwezenlijken, maar niet in staat zijn om verder te reizen. Blijven ze in de Europese mythe geloven,of vechten ze tegen het systeem waarin de Europeaan de zoete vruchten plukt van hun verbitterde droom?

Na de film gaan we in gesprek met de regisseur Kiriko Mechanicus, Esther Hoedemakers van The Food Hub en een Belgische tomatenboer. Voorafgaand aan de film serveren we een vegetarische maaltijd (incl dessert) van Otark in de Boskeuken.

Timing

18u00 Boskeuken
20u00 Filmvertoning + nagesprek

Locatie

Het Bos
Ankerrui 5/7, 2000 Antwerpen

Datum/tijdstip

Donderdag 22 februari 18u

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.