Bak je eigen biobrood

23.03.2023

Zelfgebakken, ovenvers brood geurt heerlijk en smaakt verrukkelijk. En brood maken gaat vlugger en makkelijker dan je denkt.


Op deze bakdag leer je zelf brood bakken volgens je eigen smaak en voorkeur. Niet alleen volkorenbrood, maar ook rijstbrood, sesambrood en rozijnenbrood gaan de oven in. Voortaan hoef je de deur niet meer uit voor vers brood; je haalt het warm en knapperig uit eigen oven. 
Beroepsbakker Ben bakt verschillende broden en toont je de techniek van het kneden en vormen van het deeg. Hij geeft ook uitgebreid informatie over de verschillen tussen gist en zuurdesem brood, en legt uit hoe je zelf zuurdesembrood kan bakken. Om praktische redenen wordt in de les enkel met gist gewerkt.

Inschrijven

Locatie

Oost West Centrum Antwerpen
Van Schoonbekestraat 148, 2018 Antwerpen

Datum/tijdstip

woensdag 22/03/2023

Prijs

€ 30
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.