Beleef bio in de boomgaard

20.10.2018
In categorie

We openen de campagne van biologische appels en peren in stijl met een heuse proeverij in de boomgaard. 


De nieuwe oogst biologische appels en peren is er! Kom de heerlijke smaken zelf ontdekken.

Yvan verwelkomt je graag in zijn boomgaard op zaterdag 20 oktober. Samen met collega-bioboeren organiseert hij een proeverij van de lekkerste rassen van eigen bodem. Elk ras heeft zijn eigen karakter én smaak. Al het fruit dat je kan proeven wordt op een milieuvriendelijke, biologische manier geteeld. Ga op stap in de boomgaard met een van de biologisch fruittelers om te weten te komen hoe zij nu precies te werk gaan. Waarom kiezen ze voor sterke rassen die minder gevoelig zijn aan ziektes en plagen? Hoe zorgen ze voor biodiversiteit? ... Na de wandeling kan je tot rust komen met lokaal biosap of een biobiertje...Sfeer verzekerd!

Op het programma:  Rondleidingen: vertrek om 14, 15 en 16 uur.  Proeverij van appels en peren: doorlopend van 13.30 tot 17 uur.

Schermafbeelding-2018-09-05-om-16.59.37.png#asset:101825:centeredColumnHeaderImage

Locatie

Fruitbedrijf Yvan Verhemeldonck
Zilveren-Helmenstraat 66, 3545 Halen (Loksbergen)

Datum/tijdstip

Zaterdag 20 oktober van 13.30 tot en met 17 uur. 

Prijs

Gratis

Facebook evenement

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.