Biobest

05.05 - 06.03.2018
In categorie

De beurs Bio Best telt meer dan 90 geïnspireerde standhouders die op alle vlakken van het dagelijks leven een ecologische reflex willen invoeren: biologische voeding, biowijn, cosmetica, kleding, huis en tuin, toerisme, milieu…


Bio wordt steeds belangrijker binnen de landbouwproductie en op ons bord. Brussel is met zijn talloze politieke instellingen de stad waar de toekomst van bio zich afspeelt, ook en vooral op Europees niveau.

De beurs Bio Best, dat zijn ook conferenties, workshops rond koken en schoonheid, degustaties en tal van andere activiteiten.

Een initiatief van AP Events, Biowallonie, Bio info, La Capitale, Nostalgie...

  Meer info

 Een evenement voor wie beter en gezonder wil consumeren.

Locatie

Tour & Taxis (Hal 1)
Havenlaan 88, 1000 1000 Brussel

Datum/tijdstip

De beurs gaat door op zaterdag 5 en zondag 6 mei 2018. 

Prijs

6 euro (voorverkoop); 8 euro (ter plaatse)

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.