Biobierproeverij bij Biovita St.-Andries (Brugge)

25.10.2017

Biovita St.-Andries organiseert een degustatieavond vol met interessante weetjes én een heerlijke biobierproeverij met Geroen Vansteenbrugge.


Eind jaren 90 zagen de eerste Belgische biobieren het levenslicht, nu is het aanbod gegroeid tot méér dan 150 verschillende biobieren! Biovita heeft een mooi selectie hieruit in huis: witbier, amber, blond, donker, met een heel divers smakenpalet.

Ontdek op onze biobierdegustatie 5 minder bekende ‘hemelse biertjes’ en oordeel zelf over de smaak. We doen aan ‘foodpairing’ met een passend hapje erbij. Geroen vertelt ook graag iets meer over de brouwerij en/of familie achter de fel gesmaakte biertjes.

Zytholoog (bierkenner) Geroen Vansteenbrugge is één van de belangrijkste bierproevers/ vertellers van België en is reeds 31 jaar thuis in de bierwereld.

Praktisch:

  • Woensdag 25 oktober van 19u30 tot 22u.
  • Locatie: Biovita St.-Andries, Torhoutsesteenweg 179, St.Andries
  • Deelnameprijs: €15 p.p.
  • Inschrijven kan via deze link (onderaan de pagina) of via Biovita St.Andries, St.Kruis of Roeselare. Je inschrijving is pas definitief na betaling op rek.nr. BE40 7360 0926 3463 of via betaling aan de kassa.

Van 21 tot en met 29 oktober 2017 zet BioForum Vlaanderen biobieren, biowijnen en biologische sterke drank in de kijker. Maak kennis met het diverse assortiment aan bioproducten op een biobierproeverij! Meer info over de campagne en activiteiten vind je op www.biomijnnatuur.be.

* * *

Biovita St.-Andries is gecertificeerd voor bio.

Locatie

Biovita
Torhoutsesteenweg 179, 8200 St.-Andries (Brugge)

Datum/tijdstip

Woensdag 25 oktober van 19u30 tot 22u

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.