Biobierproeverij in NP Bezoekerscentrum Kiewit

27.10.2017

Op deze avond wijdt bierkenner Carl Grillet je in in het grote aanbod Belgische biobieren. Je maakt kennis met het diverse smaakpallet en komt te weten wat bio juist betekent, hoe je bio kan herkennen en waarom bio ook voor bier een goede keuze is.


Van 21 tot en met 29 oktober 2017 zet BioForum Vlaanderen biobieren, biowijnen en biologische sterke drank in de kijker. Maak kennis met het diverse assortiment aan bioproducten tijdens een biobierproeverij met een expert! Meer info over de campagne en activiteiten vind je vanaf begin oktober op www.biomijnnatuur.be.

Deze avond maak je kennis met volgende biobieren:

  • Bufo van Brouwerij Anders
  • Blonde Tapuit van Brouwerij De Plukker
  • Avena van Brasserie Dessevaux
  • Zwarte Madam van Brouwerij Warmenbol
  • Gageleer sour white van Gageleer
  • Pimpernel van Jessenhofke

Praktisch:

  • Deelnameprijs: € 10 voor leden van Natuurpunt; € 15 voor niet-leden.
  • Schrijf je voor 15 oktober hier in voor deze biobierproeverij van Natuurpunt. De plaatsen zijn beperkt! Wees er dus snel bij.
  • Gelieve ook voor 15 oktober je bijdrage te betalen op rekeningnummer: BE02 451 8537751 40 (Natuurpunt Limburg, Putvennestraat 112, 3500 Hasselt).

Vragen? bc.kiewit@natuurpunt.be


Natuurpunt - Bezoekerscentrum Kiewit

Locatie

Bezoekerscentrum Kiewit (Natuurpunt)
Putvennestraat 112, 3500 Hasselt

Datum/tijdstip

Vrijdag 27 oktober, 19u - 22u

Prijs

10 € voor leden van Natuurpunt; 15 € voor niet-leden.
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.