Biologische bierproefavond met biersommelier (Velt Oostkamp)

15.11.2017

Bier, we drinken het allemaal wel eens. Maar op deze avond laten we ons onderdompelen in biobier (figuurlijk dan toch). Neem de proef op de tong onder deskundige leiding van zytholoog Kathleen De Sutter.


Kathleen is een erkende biersommelier en gespecialiseerd in biobieren. Ze heeft een vergelijkende studie gedaan van biobieren en hun niet-bio variant en komt ons die helemaal uit de doeken doen. Bij de biobieren op tafel krijg je de nodige uitleg over de bierstijlen en de brouwerijen waar ze gebrouwen worden.

Lekker en leerrijk. Kom dus zeker proeven én genieten van verschillende biologische bieren!

Praktisch

  • Deelname: Leden 10 euro / Niet-leden 16 euro
  • Graag inschrijven voor 8 november bij Marina Jonckheere, 050 82 47 67 – 0477 689 479 of via jonckheere.marina@skynet.be.

Dit is een organisatie van Velt Oostkamp.

Locatie

Zaal Zuidleie
Valentijn Hennemanstraat 1, 8020 Moerbrugge-Oostkamp

Datum/tijdstip

Woensdag 15 november om 19.30 uur

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.