Dag van de Landbouw - Bezoek CSA Het Groentegenot

16.09.2018

Vijf biologische bedrijven openen hun deuren tijdens Dag van de Landbouw. Ook CSA Het Groentegenot doet mee. 


Er zijn voortdurend rondleidingen, met weetjes op maat van de kinderen. Je krijgt een gratis proevertje. Je kunt met de hooiwagen een ritje maken door het veld. Er is kleurpret voor de kinderen (altijd prijs!). Je kunt er genieten van een hapje en een drankje. Kom horen hoe het hier werkt. Kom kijken hoe het hier groeit. Kom proeven hoe het hier smaakt.
Kom genieten!

Locatie

CSA Het Groentegenot
Vinkenstraat , 2520 Ranst

Datum/tijdstip

Zondag 16 september van 10 tot 18 uur

Prijs

Gratis

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.