Dag van het Trekpaard

23.04.2017

Dit jaar organiseert De Winning al de 4e editie van Dag van het Trekpaard. Kom meegenieten van een feestelijke dag!


Naar jaarlijkse traditie zet De Winning weer haar deuren open voor het ruime publiek. Je kan er kennis maken met onze activiteiten die we dagdagelijks uitvoeren bos- groen- en natuurbeheer, landschapsonderhoud, bio-tuin, bio-bakkerij, landbouw, productie, verkoop en distributie van lokale producten, gezonde oogpakketten aanbieden,…..

Kortom : voor een heel gamma aan producten en diensten kan je terecht bij De Winning.

De Dag van het Trekpaard is voor vakmensen de uitgelezen kans om nieuwe producten, technieken en machines te presenteren, voor dierenliefhebbers is het een absolute must om erbij te zijn.

Er zijn demonstraties met trekpaarden, en de bereden trekpaarden van het Klaverhof zorgen voor een fijne interactie tussen de trekpaarden en de bezoekers. Er zijn ook diverse standen en workshops die zorgen voor een unieke sfeer op het evenement. Ook aan eten en drinken zal het dit jaar niet ontbreken.

Natuurlijk is er ook dit jaar weer een streekproductenmarkt waarbij partners van de Winning en lokale producenten de kans krijgen om hun producten te promoten en aan te bieden.

Locatie

De Winning
Sint-Ferdinandstraat 1, 3560 Lummen

Datum/tijdstip

Zondag 26 april 2015 -- 13u-18u

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.