'De bioserre' op de lentemarkt in Sint-Niklaas

20.05.2018

'De bioserre' verwelkomt je op hun standje op de lentemarkt in Sint-Niklaas.


Vzw en sociale werkplaats Jomi legt zich toe op biologische groententeelt. Hun serre met allerlei soorten heeft een oppervlakte van 2.400 vierkante meter. Daarnaast telen ze buiten ook nog aardappelen, spruiten en pompoenen.

Ontdek het uitgebreide assortiment in hun eigen winkel 'De Bioserre' aan de Driegaaienstraat 174 in Sint-Niklaas. 

Of ga het ontdekken op hun lentestandje op de Markt van Sint-Niklaas. Zie adres hieronder. 

Locatie

Lentemarkt
​Markt, 9100 Sint-Niklaas​

Datum/tijdstip

Zondag 20 mei van 10 tot 16 uur

Prijs

Gratis

Facebook evenement

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.