De Landgenoten: Crowdfunding voor Klavertroef

12.12.2018
In categorie

In 2015 toverden Peter en Joke een oude hoeve om tot geitenboerderij Klavertroef. Wil jij deze crowdfunding lokaal mee ondersteunen?


Toen een aanpalend weiland te koop kwam, ontbrak het hen – na de recente investeringen - aan middelen om de grond te kopen. Toch hebben ze deze extra ruimte broodnodig voor hun geiten. Dankzij De Landgenoten kunnen de geiten binnenkort toch op dit weiland grazen. Wij kochten de grond, om aan Peter en Joke te verhuren. Wanneer zij met pensioen gaan, gaan De Landgenoten op zoek naar een nieuwe gebruiker van de grond. Zo blijft de grond ook over de generaties heen bestemd voor biologische landbouw, wat de hele omgeving ten goede komt.

Locatie

Klavertroef
Keerken 1, 9860 Scheldewindeke

Datum/tijdstip

Woensdag 12 december om 19u30

Prijs

gratis

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.