De vetten in de nieuwe voedingsdriehoek herbekeken!

15.04.2018
In categorie

Na 20 jaar kreeg Vlaanderen een nieuwe voedingsdriehoek. Wat zijn we blij dat groentjes nu bovenaan staan. In deze workshop van bioboerderij 't Groente Hart ontdek je er alles over. 


Na 20 jaar kreeg Vlaanderen een nieuwe voedingsdriehoek. Deze omgekeerde piramide schopte tegen de schenen van de voedingsindustrie, maar wat zijn wij blij dat de groentjes nu bovenaan staan! Kritisch zijn blijft echter de boodschap.

In het eerste deel van de workshop krijg je kort enkele tips mee om je kinderen meer groentjes te laten eten.

In deel 2 zoeken we naar het haar in de boter.
Want zijn nu echt alle onverzadigde vetten goed en staan alle verzadigde vetten garant voor overgewicht en hart- en vaatziekten?

Omega 3, omega 6, verzadigd, margarine? Kom in eenvoudige taal te weten wat de verschillen tussen al deze vetten zijn en vooral welke nu echt goed voor je zijn èn hoe je ze bereidt.

Locatie

't Groente Hart
Vredelaan 26, 1502 Lembeek

Datum/tijdstip

zondag 15 april van 14:00 tot 16:30

Prijs

Gratis

Facebook evenement

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.