Filmvertoning The Biggest Little Farm

06.03.2020

 Transitie Lubbeek en Start-up St.-Bernard nodigen je uit voor de filmvoorstelling van 'The Biggest Little Farm'.


Een koppel ontvlucht, samen met hun hond, het vervuilde stadscentrum van Los Angeles en kiest voluit voor het boerenleven. Ze willen elk ingrediënt op hun bord zelf kweken. Al snel beseffen ze dat er hen enkele fikse uitdagingen te wachten staan; voor dromers is hier geen plaats.

Een drastische nieuwe kijk op onze ecologische voetafdruk. Dit straf staaltje eco-filosofie durft het traditionele gedachtegoed voluit uitdagen. Een inspirerende docu, die heel persoonlijke getuigenissen combineert met objectieve observatie.

Toegang: vrije bijdrage
Deuren open om 19u30

In samenwerking met GRIS Lubbeek, Natuurpunt Lubbeek, Voedselteam Linden, Voedselteam Boven-Lo, Start-up Sint-Bernard

Locatie

Zaal Libbeke
Gellenberg 16 , 3210 Lubbeek

Datum/tijdstip

Vrijdag 6 maart vanaf 19.30 uur

Prijs

vrije bijdrage

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.