Info-avond Leertraject Bio- & BD-landbouw in Antwerpen

12.03 - 12.12.2023
In categorie

Wil je bioboer of -boerin worden? Het leertraject Biologische en Biodynamische landbouw van Landwijzer vzw is uniek en bevat (bijna) alles wat je nodig hebt om het vak te leren: lessen, stages, begeleiding en een netwerk.


Werken in en rond de biolandbouw is een mooi en zinvol beroep, maar het vraagt ook veel realiteitszin, doorzetting, werklust, zakelijk en praktisch inzicht, ... . 

Bovendien valt de stap naar de landbouw niet te onderschatten voor wie er niet in opgroeide.

Daarom hechten we er veel belang aan dat je als kandidaat-cursist vooraf goed geïnformeerd bent over inhoud en verloop van de opleiding:

 • We vragen je om eerst de beknopte informatie over het leertraject op de website te bekijken (Leertraject) én de infobrochure over het leertraject aan te vragen (Aanvragen infobrochure), en deze aandachtig door te nemen. Zo krijg je een goed algemeen inzicht in alle aspecten van het leertraject.
   
 • Spreekt het leertraject jou na het lezen van de infobrochure nog meer aan?
  Of wil je je verder oriënteren omtrent je toekomst in de biolandbouw?
  Kom dan zeker naar deze (of een andere) info-avond!
   
 • Tijdens een info-avond stellen we het leertraject concreet voor, maak je kennis met de leertrajectbegeleider & andere kandidaten en is er ruimte voor individuele vragen. Kom voorbereid naar de info-avond zodat je gerichte vragen kan stellen en al verder vooruit kan kijken (voorstage, …). Lees dus zeker vooraf de info-brochure.
   
 • Je op voorhand opgeven voor een info-avond is noodzakelijk! Deelname is gratis.
  Kort voor de info-avond ontvang je nog een mail met de laatste informatie.
   
 • Deelname aan een info-avond is een voorwaarde voor verdere aanmelding en inschrijving (Aanmeldings- en inschrijvingsprocedure).
   
 • Er volgen ook nog twee open lesdagen in het voorjaar van 2024, van zodra hierover meer info is, lees je het op onze website, nieuwsbrief of sociale media.

Ik schrijf me in!

Locatie

Scoutshuis
Wilrijkstraat 45, 2140 Borgerhout

Datum/tijdstip

Dinsdag 12 maart 2024, 19u - 22u.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.