Info-avonden opleiding biolandbouw

19.01.2021
In categorie

Overweeg je een carrièreswitch en wil je aan de slag in de biologische landbouw? Wil je bioboer of -boerin worden?In september 2021 start het nieuwe schooljaar voor het leertraject voor biolandbouw van Landwijzer


Overweeg je een carrièreswitch en wil je aan de slag in de biologische landbouw? Wil je bioboer of -boerin worden?
In september 2021 start de 23e cyclus van het Leertraject Biologische en Biodynamische Landbouw, een opleiding die je in theorie en praktijk voorbereid op je professionele toekomst in de biolandbouw.

Werken in en rond de biolandbouw is een mooi en zinvol beroep waarin je meewerkt aan een duurzame toekomst. Maar het vraagt ook veel realiteitszin, doorzetting, werklust, zakelijk en praktisch inzicht... Bovendien valt de stap naar de landbouw niet te onderschatten voor wie er niet in opgroeide.

Verschillende data in 2021: 

Infoavonden-2021-3-2.png#asset:238855

Locatie


,

Datum/tijdstip

Verschillende data in 2021.

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.