Infoavond De Landbouwbridages in Gent

27.09.2023
In categorie

Is het mogelijk om onze voedselproductie te transformeren naar een duurzaam, lokaal en sociaal rechtvaardig voedselsysteem? En hoe kunnen consumenten en boeren daarvoor samenwerken? Op de infoavond op woensdag 27 september kom je te weten hoe de Landbouwbrigades te werk gaan en antwoorden zoekt op deze vragen. 


Wil jij ook de handen uit de mouwen steken en vanop de eerste rij zien hoe de korte keten werkt? Maak kennis met een boer uit de regio en help hem/haar een dagje op het veld. 

Schrijf je hier in!

In samenwerking met Avansa Gent-Eeklo

Locatie

Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent

Datum/tijdstip

woensdag 27 september van 19u30 tot 21u30

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.