Infoavond Grondaankoop Herdershof met lezing van Bruno De Wever

12.06.2024
In categorie

Bruno De Wever is ambassadeur van het Herdershof, de bioboerderij van Bas, Emma en Wannes in Nijlen waarvoor wij 2,8 hectare landbouwgrond kopen. Op woensdag 12 juni (Veldvolk, Nijlen) om 19u30 vertelt de bekendste historicus van Vlaanderen waarom samen grond aankopen een goed idee is voor onze voedselzekerheid en biodiversiteit.infoavond'Ik heb de afgelopen tien jaar een mindshift doorgemaakt,' vertelt Bruno De Wever in onze korte voorbeschouwing. 'Vroeger verdedigde ik grootschalige landbouw. Historisch gezien hebben we een enorme evolutie doorgemaakt van voedselschaarste naar overvloed, mede dankzij grootschalige landbouw en kunstmest. Vandaag zie ik de problemen van grootschalige landbouw. Het is noodzakelijk om na te denken over biodiversiteit en gezonder voedsel.’

Kom je graag naar het infomoment? Deelnemen is gratis maar vooraf inschrijven via de knoppen hieronder is aangeraden.

Ik kom op 12 juni naar de infoavond in Veldvolk (Nijlen)

Wat mag je verwachten? Eerst geven de boeren van Herdershof uitleg over hun biobedrijf, dan wordt uit de doeken gedaan waarom ze hun grondaankoop samen met De Landgenoten doen. Daarna vertelt historicus Bruno De Wever over het (historische) belang van landbouwgrond en commons.

'We moeten ons bewust zijn van de waarde van grond. Zolang de overheid die niet ziet, is het goed dat burgerinitiatieven als De Landgenoten daar op wijzen.’

Locatie

​Veldvolk
Steynehofweg 9, 2560 Nijlen

Datum/tijdstip

Woensdag 12 juni - 19u30

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.