Infomoment CSA Plukhof in Wiekevorst

28.04.2024
In categorie

Voel je het kriebelen om zelf je groenten en fruit te komen oogsten en vooral opeten? Kom dan eens langs op een van de infomomenten van CSA Plukhof. Zo kun je elkaar beter leren kennen, kan je het veld zien en heb je de ruimte om al je vragen te stellen.


Biologische CSA Boerderij Plukhof

Wij bieden onze groenten en kleinfruit aan in CSA zelfpluk abonnementen. CSA staat voor ‘Community Supported Agriculture’, wat betekent dat we kiezen voor een landbouw die gedragen wordt door de gemeenschap. Bij ons vormen onze oogstdeelnemers deze gemeenschap. Wij zaaien, planten, voeden, verzorgen, snoeien, wieden onze groenten en kleinfruit en onze oogstdeelnemers oogsten zelf hun groenten en kleinfruit.

Je kan bij ons kiezen om een groenten oogstaandeel te nemen voor een jaar of een kleinfruit oogstaandeel te nemen voor het fruitseizoen of beide.

Open rondleiding & voorstelling Plukhof

Maak kennis met Plukhof van Els en Jelle tijdens onze maandelijkse rondleiding. We eindigen met een lekker drankje van ons fruit. Welkom vanaf 10u30; Start Rondleiding 10u45;

luchtfoto-september.jpeg#asset:383297

Locatie

Plukhof
Heerweg 50w, 2222 Wiekevorst

Datum/tijdstip

Zondag 28 maart van 10u30 tot 12u

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.