Infomoment CSA Strackxhoeve in Veerle-Laakdal

17.04.2024
In categorie

Voel je het kriebelen om elke week te geniet van een vers groentenpakket? Kom dan eens langs op een van de infomomenten van CSA Strackxhoeve. Zo kun je elkaar beter leren kennen, kan je het veld zien en heb je de ruimte om al je vragen te stellen.


Strackxhoeve, een regeneratieve gemeenschapsboerderij, werkt aan een toekomstbestendig landbouwmodel. We zorgen voor een veerkrachtig ecosysteem middels toename van biodiversiteit, habitat diversificatie, een geïntegreerd watermanagement en een florerende, onverstoorde bodem onder de voeten. Die gezonde basis proef je in onze producten, het smaakpalet, dat wij onze buren aanbieden.

Locatie

Strackxhoeve
Rode Laakstraat 13, 2431 Veerle-Laakdal

Datum/tijdstip

Woensdag 17 april 16u

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.