Infomoment CSA 't Pluk Geluk in Heverlee

06.08.2024
In categorie

Voel je het kriebelen om zelf je bloemen te komen plukken of elke week te genieten van een vers boeket lokale biobloemen? Kom dan eens langs op een van de infomomenten van CSA 't Pluk Geluk. Zo kun je elkaar beter leren kennen, kan je het veld zien en heb je de ruimte om al je vragen te stellen.


Wij zijn een bloemen-CSA aan de rand van Leuven waar deelnemers met een oogstaandeel wekelijks of gedeeld met een vaste buddy tweewekelijks een boeket kunnen komen plukken van april tot de eerste nachtvorst.

We verkopen als proevertjes ook geschenkbonnen (leuk voor moederdag, verjaardag, voor de juf/meester op de laatste schooldag, ...) en doorheen het jaar organsieren we met een florist een vijftal workshops op het veld.

Wil je meer weten over hoe het eraan toe gaat met een oogstaandeel bloemen voor je beslist om mee te doen?
Of kreeg je een geschenkbon?

Meld je aan voor één van onderstaande infomomenten op het bloemenveld en kom op verkenning.

We vertellen je hoe we te werk gaan, waar we voor staan, wat je mag verwachten in een bloemenseizoen en welke spelregels we hanteren om het plukken met velen op ons veld in goede banen te leiden.
Bij een tasje thee en koekje maken we nog even tijd voor ontmoeting.


Schrijf je in voor het infomoment!

Locatie

't Pluk Geluk
Abdijstraat naast huisnummer 114, 3001 Heverlee

Datum/tijdstip

Dinsdag 6 augustus 17u15

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.