Infomoment CSA Rijk Bos Bloemen in Zottegem

18.02.2024
In categorie

Voel je het kriebelen om zelf je bloemen te komen plukken of elke week te genieten van een vers boeket lokale biobloemen? Kom dan eens langs op een van de infomomenten van CSA Rijk Bos Bloemen. Zo kun je elkaar beter leren kennen, kan je het veld zien en heb je de ruimte om al je vragen te stellen.


Samen met haar team teelt bloemenboerin Marieke snijbloemen met respect voor de aarde, de natuur én de mens.
Je vindt hier de mooiste bloemen. Vers, biologisch en ecologisch. 

Inschrijven kan via deze link!

Locatie

Rijk Bos Bloemen
Rijkbos 46, 9620 Elene (Zottegem)

Datum/tijdstip

Zondag 18 februari

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.